Informatie over huisdieren

Over het houden van huisdieren

Het LICG

Wilt u een huisdier aan gaan schaffen, of heeft u vragen over uw dier, zoals de verzorging ervan?

Op www.licg.nl is het antwoord op veel vragen terug te vinden.

Het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren, voor objectieve en deskundige informatie over uw huisdieren! Zo hebben zij informatie over de aanschaf van dieren, kinderen en huisdieren, de regelgeving qua registratie, in- en uitvoer van dieren, enzovoort.  Per hondenras staat er bijvoorbeeld ook een overzicht van de eigenschappen van dit ras, maar ook over ziektes die per ras vaak voorkomen.Ook voor kinderen hebben zij speciale pagina’s ontwikkeld.

Dierenorganisaties

Dierenbescherming

Dierenbescherming

De Dierenbescherming zet zich dag in, dag uit, in voor dieren in nood.

Dat doen we met onze dierenambulances, dierenopvangcentra, inspecteurs en de duizenden vrijwilligers die wij in het land hebben.

De Dierenbescherming streeft ernaar om verstoord dierenwelzijn te verminderen of te voorkomen en de situatie voor zowel dier als mens te verbeteren.

Dit doen wij met verschillende projecten en dienstverlenende instanties zoals Dierenbuddy, Helpdesk Hulpverleners en een hondenuitlaatservice in Den Haag.

Kattenzorg Dordrecht

Kattenzorg Dordrecht

De Kattenzorg Vereniging trekt zich het lot aan van de zwerfkat alsmede de huiskamerkat.

  • Bemiddeling: door allerlei begrijpelijke omstandigheden, kan het echter noodzakelijk zijn dat u niet meer voor uw kat kunt zorgen. Ook hiervoor kan de vereniging een oplossing bieden. De bemiddeling geldt alleen voor Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht.
  • Vakantiedienst: bent u een aantal dagen van huis, dan kunt u ons inschakelen. Een vrijwilligster komt dan tegen een kleine vergoeding uw kat(ten) bij u thuis verzorgen.
  • Gevonden en vermiste katten: woont u in de regio Drechtsteden (Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht), dan kunt u het aan ons opgeven als u een kat heeft gevonden, of als er bij u in de buurt een kat rondloopt die daar niet thuis hoort.

Huisdier kwijt

www.backhomeclub.nlDe BackHome club

De BackHome Club  is een club speciaal bedoeld voor eigenaren met een huisdier dat gechipt is met een BackHome chip (transponder).

Door uw gechipte dier aan te melden krijgt u de beschikking over een ‘persoonlijke huisdierpagina’op deze website. Hierop kunt u uw huisdier niet alleen registreren, maar kunt u tevens extra informatie en een foto van uw dier plaatsen.Veel informatie op deze pagina kunt u aanpassen, zodat u altijd de leukste foto of het juiste (vakantie)adres van uw dier online heeft staan!.

U kunt eenvoudig zoeken in de database van van de Back Home club, het systeem zoekt dan automatisch naar alle vermiste dieren binnen uw woonplaats.

www.chipjedier.nl Chip je Dier

Op de website Chip je Dier vindt u alle informatie over het chippen van uw huisdier.

Ieder jaar weer raken veel dieren zoek nadat ze ontsnapt zijn. Gelukkig worden deze dieren ook vaak weer gevonden. Door een juiste registratie kan er rechtstreeks contact opgenomen worden met de eigenaar, die vaak dolgelukkig is dat zijn of haar dier terecht is.

Vooral veel katten zijn nog niet gechipt. Daardoor kan maar ongeveer 14% van de gevonden katten weer met hun eigenaar herenigd worden. Ook niet alle honden zijn gechipt en geregistreerd. En de vele konijnen die op straat worden gevonden kunnen maar in een heel enkel geval bij hun eigenaar terugbezorgd worden: maar weinig konijnenbezitters laten hun dier chippen, terwijl het prima mogelijk is.

Amivedi

AMIVEDI

Amivedi is een vrijwilligersorganisatie die zich sinds 1933 inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland.

Is uw huisdier vermist of heeft u een huisdier gevonden? Meld het bij Amivedi!

Zoek in ons bestand met vermiste en gevonden huisdieren, maak een flyer/poster of kom in contact met één van onze meldpunten.

Samen zorgen we ervoor dat hond, kat, vogel, knaagdier of ander huisdier zo snel mogelijk wordt herenigd met zijn of haar baasje.

NDGNDG

De Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG) heeft als doel: het opsporen en herenigen van een dier met zijn eigenaar.

Daartoe registreert de NDG chipnummers van huisdieren. Na registratie van het chipnummer is de eigenaar van een gevonden huisdier snel terug te vinden.

Dierenartsen en personeel van de dierenambulances en asielen kunnen de databank 24 uur per dag raadplegen. Op deze manier kunnen zij bij een (gevonden) dier eenvoudig achterhalen wie de eigenaar is.

Dierenambulances

LouterbloemenDierenambulance Louterbloemen

De Dierenambulance, onderdeel van het Dierentehuis Louterbloemen, helpt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar dieren in nood, zowel zwervend aangetroffen gezelschapsdieren, als in het wild levende dieren zoals egels, vogels, vleermuizen etc.

Ziet u een dier dat zwerft, ziek, gewond of overleden is,
bel dan : 
06 1700 3200

Dierenambulance Dordrecht

Heb je een dierenambulance nodig voor een dier in nood? Bel 0900 – 112 0000.

Dit is het spoednummer voor dieren die gewond, aangereden of ziek zijn en dieren die je zwervend aantreft. De meldkamer van Dierenambulance Zuid-Holland Zuid is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

Dieren SOS Dordrecht

Dieren SOS Dordrecht

De Dierenambulance van de Dieren SOS Dordrecht biedt hulp aan zieke en gewonde dieren in Dordrecht e.o.

Daarnaast vangt de Dieren SOS kleine dieren op.

Telefoon: 06 19590444

Verzekeren

Moet ik een verzekering afsluiten voor mijn huisdier?

Het is in Nederland niet verplicht om een verzekering af te sluiten voor een huisdier.
Niet verplicht maar misschien wel verstandig. Aan u de keuze.

Een huisdierenverzekering is een verzekering voor kosten bij ziekte en ongeval en te vergelijken met uw eigen zorgverzekering. Alleen dan voor uw geliefde beestje. Tegenwoordig is er veel mogelijk als het gaat om het behandelen van uw huisdier. De kosten bij ziekte of ongeval kunnen hierdoor hoog oplopen. Van honderden tot wel duizenden euro’s. Voor deze kosten kunt u dus een huisdierenverzekering afsluiten. Voor een vast bedrag per maand heeft u een dekking voor (hoge) dierenartskosten. Met een verzekering hoeft u niet te kiezen tussen uw huisdier en uw portemonnee.

Kiest u niet voor een huisdierenverzekering? Zorg dan voor een goed gevulde spaarpot speciaal voor uw huisdier zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Vergelijk verschillende dierenverzekeringen

Met deze vergelijker van de dierenverzekeringen vergelijk je de premies en vergoedingen van onderstaande 6 verzekeringsmaatschappijen.

Want daarin zitten grote verschillen bij de dierenverzekering.