Wat is reisziekte?

Reisziekte ontstaat doordat het evenwichtssysteem ontregeld raakt. Angst en onrust kunnen dat versterken, en dan wordt uw dier misselijk. De symptomen zijn dan braken en misselijkheid maar ook kwijlen, onrust, angst en trillen.

 

Kijkt u voor meer informatie over op vakantie gaan, 

eens op onze pagina met vakantietips –> TIPS

 

Wat kunt u eraan doen?

1. Zorg dat uw dier zich zo prettig mogelijk voelt:

  • Zorg dat uw dier voldoende frisse lucht krijgt gedurende de reis door een raam een stukje open te zetten.
  • Rijd rustig en voorkom onnodig remmen of gas geven.
  • Zorg dat het in de auto niet te warm of te koud is. Vooral in een auto kunnen dieren hun lichaamstemperatuur niet snel aanpassen.
  • Neem gedurende langere reizen regelmatig pauze en laat uw hond uit de auto om uit te laten en om te laten drinken.
  • Laat uw dier wennen aan de auto door te beginnen met korte reizen en dit geleidelijk uit te bouwen naar langere reizen.
  • Angst en onrust kunnen minder worden als uw hond de auto met iets leuks associeert. Regelmatig spelen in de auto, met de auto naar een leuke uitlaatplek gaan etc. kan helpen om angst en onrust te verminderen.
  • Maak de eerste paar reizen voor puppies zo leuk en stressvrij mogelijk, aangezien deze ervaringen bepalen hoe ze zich nadien zullen voelen bij autoreizen (de folder met daarin de 7 tips is verkrijgbaar aan de balie).

2. Er zijn Cerenia tabletten verkrijgbaar in onze praktijk die in 9 van de 10 gevallen reisziekte voorkomt. Deze tabletten kunt u uitsluitend bij dierenartsen verkrijgen. De tablet moet 1 uur voor de reis worden ingegeven en werkt minstens 12 uur lang. De normale dosering voor preventie van reisziekte is   8 mg/kg maar uit ervaring blijkt dat in vele gevallen 2 mg/kg al voldoende is.